Nazaj v šolo - prvi šolski dan

♦ Spomini na prvi šolski dan ♦

 

Maruša:

"Definitivno sem imela nove čevlje. Občutki pa niso bili lih prijetni. Bila sem v pričakovanju, kaj bo šola prinesla. Po šoli smo imeli obute gumijaste copate. Imela sem ovite zvezke in pisan urnik. To mi je bilo zelo všeč. Vse to smo pripravljali skupaj z družino. Zelo rada sem nosila rumeno rutko, bilo mi je "dobr". Imela sem super učiteljico. Najlepš od vsega pa je bila seveda malica."

Tjaša:

"Na prvi šolski dan sem zbolela. In potem se morala celo leto sedeti tam, kjer je pač ostal prostor. Nisem imela več izbire. Pred začetkom šole smo šli z družino po nakupih, da sem bila lepa." 

Kaja:

"V šolo sem se odpravila z mami. Spomnem se bolj malo. Mi je pa mami povedala, da je imela popolnoma solzne oči, ker se kar hitro odšla po svoje in se začela družiti s sošolci. Oblečena sem bila od glave do pet "frišno"."

Doris:

"Moj prvi šolski dan je bil zame zelo zanimiv, poln novih občutkov. Nahrbtnik je bil skoraj večji od mene. Vprašanje, ki se mi je najbolj podilo po glavi pa je bilo: S kom bom v razredu. Mami me je uredila od nog do glave, kar je potem postala najina tradicija za vse nadaljne "prve" šolske dneve."

Duška:

"Peljav me je fotko. Poznala nisem nikogar. Sem komi čakala, da sem lahko šla v šolo. Točno se spomnem, da sem razmišljala, kam se naj vsedem. Postavili so nas v vrsto, tako da sem se vsedla s punco, ki je bila po abecedi pred mano. Učiteljica je bila super. Imam veliko spominov na otroštvo."

Ana:

"Oblekla me je mami, z mano je šel oči. Komi sem čakala, da spoznam nove prijatelje. Najbolj sem se veselila, da sem dobila nove barvice, flukije in svinčnike, ker že od nekdaj rada rišem. Imela sem dosti novih oblek."

 Jan:

"Pred 1. razredom smo imeli še malo šolo. Tako da se mi zdi, da smo vseeno z nekaterimi že bili povezani in da je bilo ful lepo videt tudi že nekaj poznanih sovrstnikov."

Sebastjan:

"Spomnim se kako smo s sošolci prvi dan razbili steklo, ko smo na hodniku igrali nogomet in zaradi tega prejeli ukor že kar na prvi šolski dan."

 

Po čem pa si boste vi in/ali vaši otroci zapomnili prvi šolski dan?

Delite z nami vaše prigode in slike na naših socialnih omrežjih. 

OfficeShoes Slovenia 

Pa še nekaj nasvetov, kako se obuti na prve šolske dni:

(V ponudbi tudi nahrbtniki in torbe.)

 

Vaš OFFICE SHOES 

 

X